Achter Open DeurenOndersteunende dienstverlening
 

AANVULLENDE MANTELZORG IN EEN ZORGORGANISATIE
Achter Open Deuren is gespecialiseerd in de ondersteuning van ouderen in hun thuisomgeving. Maar wij bieden ook ondersteuning aan ouderen in verpleegtehuizen of woonzorgvoorzieningen. Daar is niet altijd voldoende tijd voor persoonlijke aandacht. Dan biedt Achter Open Deuren de juiste aanvulling.


ONDERSTEUNING BIJ DEMENTIE
Achter Open Deuren biedt ondersteuning aan ouderen met dementie, maar we ontzorgen ook hun mantelzorgers. De zorg voor een oudere met dementie gaat 24 uur per dag door. Voor de mantelzorgers, vaak familie en vrienden, kan dat een zware taak zijn. Om te zorgen dat die niet overbelast raken, biedt Achter Open Deuren hulp. Wij kunnen een aantal uren per week de zorg overnemen, zodat de partner of de mantelzorger wat tijd heeft voor zichzelf. Zo is de zorg aan hun dierbare langer vol te houden.
Voorbeelden: structuur van de dag / hulp bij eten en drinken / agendabeheer


DOELGROEPEN (gezelschap/individuele begeleiding/mantelzorg)
Cliënten met een ondersteuningsbehoefte die thuis wonen omdat het vanuit de regering gewenst is om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen.
Cliënten met een ondersteuningsbehoefte die intramuraal wonen omdat binnen een zorgorganisatie niet altijd voldoende tijd is voor persoonlijke aandacht.
Daarnaast zijn de mantelzorgers ook een doelgroep, zodat zij even de handen en wat tijd vrij hebben om zelf iets te ondernemen en daardoor de mantelzorg beter vol kunnen houden.


DOELGROEPEN (Professional Organizing)

Geen doelgroep; iedereen die deze vorm van ondersteuning nodig heeft. 


WERKGEBIED
Bewoners in de kernen Raamsdonksveer, Raamsdonk, Geertruidenberg en aangrenzende gemeenten.


HULP DIE BIJ U PAST
Achter Open Deuren biedt zorg op maat, is flexibel en groeit mee met uw (veranderende) situatie en zorgvraag.
Wanneer uw behoefte binnen medische hulpverlening of thuiszorg valt, verwijzen wij u graag door naar een lokale thuiszorgorganisatie.