Achter Open DeurenOndersteunende dienstverlening
 

Professional Organizing

Wat is een Professional Organizer? 

Een organizer is iemand die mensen begeleidt bij het scheppen van rust, structuur, overzicht en ruimte. Een professional organizer adviseert bij het op orde brengen van bijvoorbeeld de woning, de (digitale) administratie, de werkplek of de agenda.

WOONOMGEVING

Chaos, stress, rommel. Herkent u dit? Door een professional organizer in te huren, krijgt u begeleiding en tips om op een eenvoudige wijze structuur aan te brengen in het opbergen van spullen, waardoor u wordt aangemoedigd om na te denken over hoe u uw ruimte(s) en/of kasten op een andere en efficiëntere wijze kan gebruiken. 

U krijgt ook handige en duurzame tips om georganiseerd te blijven nadat deze professionele hulp is beëindigd. Met andere woorden, deze experts komen niet alleen opdagen en (her)organiseren samen met u een ruimte in uw woning; ze leren hun manieren door middel van hands-on benaderingen, zodat u in de toekomst met deze vaardigheden betere controle heeft over het bewaren en opslaan van spullen, of misschien wel leert om eerder afstand te kunnen doen van spullen die eigenlijk overbodig zijn. 


HOARDING (verzameldrang)

Mensen met een verzamelstoornis (in de volksmond ook wel 'verzamelwoede', 'verzameldrang' of 'hoarding' genoemd) hebben een sterk gevoelde behoefte om bepaalde voorwerpen te bewaren. In de loop van de jaren heeft u heel veel bruikbare spullen verzameld. De verzamelingen zijn gigantisch en te groot geworden voor uw huis. Er is geen ruimte meer om iets te doen met de spullen. U bent druk met het zoeken naar en het verplaatsen van de spullen. Er zijn inmiddels veel ideeën wat u wilt doen maar u kunt geen keuze maken wat het beste en het belangrijkste voor u is. Dit kan uw dagelijks leven enorm belemmeren. Wij helpen u bij het maken van de keuzes tussen houden, weggeven en weggooien in kleine en overzichtelijke stappen.

FINANCIEEL & ADMINISTRATIEF

In deze veeleisende samenleving blijkt het lastig voor een groeiende groep burgers en ouderen om de eigen financiële en administratieve huishouding op orde te houden. Dat betreft echt niet alleen mensen die vaardigheden op dat gebied missen. Ook de steeds meer digitale wereld waarin alles geregeld moet worden is niet zomaar voor iedereen vanzelfsprekend. Een financial organizer biedt dan uitkomst.

Een financial organizer van Achter Open Deuren brengt orde in de chaos van overvolle dozen/mappen, een administratie die overal verspreid ligt, verouderde papieren en ongeopende post. Met een aantal afspraken zoeken we uit waar de problemen zich voordoen en welke werkwijze bij u past. We begeleiden en motiveren u bij het op orde brengen en houden van uw (digitale) administratie. De uitvoering is maatwerk en kan per cliënt verschillen. Ons doel voor onze cliënten is een betere kwaliteit van leven bereiken waarbij administratie en financiën geen slapeloze nachten meer veroorzaken, maar een stevige basis zijn voor een zorgeloos leven.


PLANNING & STRUCTUUR

Structureren betekent in het algemeen: informatie ordenen, prioriteiten stellen en er samenhang in aanbrengen. Het gaat om vaste volgordes in bepaalde handelingen en gebeurtenissen, waardoor er herkenbare patronen ontstaan in de dag, de week en de maand. Achter Open Deuren kan u helpen met het creëren van planningen & structuur door het maken van weekplanningen of het opstellen en visueel maken van afspraken. 

Een gezin in combinatie met werken, sociale -/sportieve activiteiten en andere verplichtingen vraagt om een planning voor alle gezinsleden. Uiteraard geldt dit niet alleen voor gezinnen. Ook voor een alleenstaande, ouderen of mensen met een beperking kan een stappenplan helpen bij de weg naar structuur en zelfstandigheid. De belangrijkste taken & prioriteiten worden in kaart gebracht en ingepland in de agenda.


VERHUIZING PLANNEN

Als u gaat verhuizen komt er veel op u af. Zo zijn er een heleboel praktische zaken waar u rekening mee moet houden. Hoe wilt u een verhuizing voorbereiden? Hoe ga ik dit organiseren? Wat ga ik met alle spullen en meubels doen? Kan ik zelf alles in- en uitpakken? Zijn er familieleden/vrienden die hulp kunnen bieden?

Iedereen heeft andere wensen. Achter Open Deuren bespreekt uw wensen en mogelijkheden en kan de verhuizing begeleiden; het plannen van de verhuizing, de spullen sorteren/inpakken/uitpakken, administratieve handelingen (gemeente, uw nieuwe adres doorgeven aan verschillende instanties, contracten voor gas, water, licht, internet, televisie en telefonie overzetten/opzeggen) en overbodige spullen opruimen.


SENIOREN ORGANIZING

Hierbij kunt u denken aan zorg organiseren en verhuizen; kleiner gaan wonen of verhuizen naar een zorginstelling.

ZORG ORGANISEREN

U kunt de informatie op het tabblad Senioren Organizing/gezelschap op maat, individuele begeleiding of mantelzorgondersteuning raadplegen.

Wanneer uw behoefte binnen medische hulpverlening of thuiszorg valt, verwijzen wij u graag door naar een lokale thuiszorgorganisatie.AAN DE SLAG! 

U staat er niet alleen voor! Neem voor vragen of het maken van een kennismakingsafspraak vrijblijvend contact met ons op, het werkt verhelderend!